O.K. TRANS PRAHA se představil na veletrhu TRANSPORT LOGISTIC

O.K. TRANS PRAHA se představil na veletrhu TRANSPORT LOGISTIC

Logistická a přepravní společnost O.K. Trans Praha vystavovala na prestižním veletrhu Transport Logistic 2013 v německém Mnichově. Její samostatný stánek navštívilo během čtyřdenní výstavy několik desítek, ba i stovek současných, ale i potenciálních klientů.

„Největší nárůst poptávek jsme zaznamenali o přepravu do Ruska,“ uvedl Václav Svoboda, manažer obchodu a marketingu O.K. Trans Praha. Podle něj se obchodníci ze západní Evropy zajímají o možnosti přepravy do Ruska, samotní Rusové nabízejí logistická centra a spolupráci založenou na znalosti tamních poměrů. „Ano, i pro nás jde o zajímavý region a s partnery ze západu, ale i východu řešíme, jak nabídnout co nejkvalitnější a nejbezpečnější služby,“ doplnil Svoboda. Aktivní jsou i podnikatelé z dalších zemí bývalého Sovětského svazu a postsocialistického bloku. „Dost nabídek na spolupráci přichází z Litvy. Zajímavá jednání jsme vedli také s Rumuny,“ řekl Svoboda.

Potenciální klienti požadují nejen samotnou přepravu, ale hledají kompletní logistická řešení, která jim O.K. Trans Praha umí nabídnout. „Účast na takovém veletrhu je pro nás velmi přínosná, protože jsme si již vybudovali jméno a klienti vědí, že patříme k velkým hráčům na celoevropském trhu. Navíc naše poloha, ale také síť licencovaných partnerů po kontinentu, hraje pro nás. Například před dvěma roky jsme se díky výstavě v Mnichově dostali ke spolupráci s firmou Pirelli. A to není malý partner,“ objasnil Svoboda, který s vedením společnosti záměrně zvolil zcela samostatný stánek. „Přináší nám to jen výhody. Máme volnější ruce, partneři i klienti naše aktivity oceňují a cítíme i větší respekt,“ uzavřel Václav Svoboda.

Veletrh Transport Logistic se již 30 let koná v Mnichově. Podle organizátorů jde o největší akci v oboru na světě, které se účastní na 2000 vystavovatelů z 60 států. Návštěvnost činí přes 50 000 lidí z více než 130 zemí všech kontinentů.